A dinoszauruszokat is Isten teremtette?

A Biblia szerint mindent Isten teremtett. A csillagokat, a Földet, az összes csodálatos növényt és állatot, ami él vagy valaha is élt. Ez azt jelenti, hogy a dinoszauruszokat és a többi őslényt is!

A dinoszauruszokkal és más őslényekkel foglalkozó tudományág a paleontológia.

A legtöbb dinoszaurusz sok-sok évvel ezelőtt élt, és sok különféle fajtájuk létezett. Némelyik óriási volt, mások egészen kicsik. Az egyiknek bundája volt, a másiknak tolla, pikkelye vagy púpja. Az egyik növényevő, a másik húsevő volt. Más és más színük volt, és különböző hangokat adtak ki.

Az első dinoszauruszok körülbelül 250 millió évvel ezelőtt éltek, de nem mindegyik élt egy időben a többivel: például a Stegosaurus és a T-Rex soha nem találkoztak! Az utóbbi nagyjából 100 millió évvel később élt.

A legtöbb dinoszaurusz és a többi állat körülbelül 65 millió évvel ezelőtt kihalt, jóval az ember megjelenése előtt. Néhány kisebb, tollas dinoszaurusz azonban életben maradt, és belőlük alakultak ki fokozatosan azok az állatok, amelyeket ma madaraknak hívunk. Meglepően hangzik, de a természettudomány szerint minden madár egy ma is élő dinoszaurusz!

Így hát a csirkétől a vörösbegyig, a pingvintől a struccig sokféle dinoszaurusz él ma is közöttünk. Ha figyelmesen megnézed a madarakat a kertben, vagy a törpepapagájodat a kalitkában, talán felfedezed a hasonlóságot a T-Rexszel vagy a Velociraptorral.

Vissza a témaválasztáshoz

Hamarosan!

Még több érdekességet megtudhatsz a témáról a Teremtés: az állatok című könyvből!