A szenvedésről

Amikor a körülöttünk levő világról tanulunk, sok-sok csodálatos dolgot ismerünk meg a különleges állatoktól az életmentő orvosi kezelésekig. Tudjuk azonban, hogy vannak szomorú és nehéz dolgok is. Biztosan hallottál már arról, milyen szörnyű betegség a rák vagy a hurrikán és az erdőtűz pusztításáról, esetleg arról is, hogy az emberek a tudományos felfedezéseket mások bántására vagy fenyegetésre használják. Ezért amikor természettudománnyal és tudományos felfedezésekkel foglalkozunk, gyakran szóba kerülnek az élet rossz, nehéz és ijesztő eseményeivel kapcsolatos kérdések is.

Lehet, hogy egyik vagy másik nehézségen te is keresztülmentél, vagy láttál ilyennel küszködni valakit, akit nagyon szeretsz. Ez nagyon szomorú, érthető, ha nem akarunk beszélni róluk. Mégis, fontos feltenni komoly kérdéseket ezekről a nehéz dolgokról is pontosan azért, hogy jobban megismerjük őket. Így megérthetünk valamit abból, amit megtapasztaltunk, és talán még segíthetünk is, hogy másokkal ez ne történjen meg a jövőben.

A Bibliában sokszor van szó a nehéz és szomorú dolgokról. Azt olvassuk, hogy Isten megérti, min megyünk keresztül, velünk van a szenvedésben, és végig segít nekünk. Ha ebbe belegondolunk, az még újabb kérdéseket vethet fel, de segíthet is abban, hogy jobban megismerjük Istent, és azt, hogy miként élhetünk ebben a világban.

Vissza a témaválasztáshoz

Vissza a témaválasztáshoz