Az ember evolúciója

Ahogyan te rokona vagy az anyukádnak, az apukádnak, a testvéreidnek, a nénikéidnek és bácsikáidnak, a nagymamádnak és a nagypapádnak, sőt még az ükapádnak is, távolabbról tulajdonképpen rokonságban állsz minden más élőlénnyel is a földön!

Közel 4 milliárd évvel ezelőtt kezdődött el a Földön az élet. Minden új élőlény egy kicsit más volt, mint a többi. Az idők során nagyon-nagyon lassan az élőlények közötti kis különbségek összeadódtak, és nagy különbség lett közöttük, más lett az alakjuk, a méretük, a színük és megjelentek újfajta lények is, például az ember.

Vannak olyan állatok, amelyekkel nagyon közeli rokonságban vagyunk, például a csimpánzokkal. Ők a mi legközelebbi élő rokonaink a teremtmények között. A többiek sokkal távolabbi rokonok, mint például a tintahal, az eper vagy a tengeri uborka. Minden, ami a Földön él, különbözik a többi élőlénytől, ezért különleges, de mindannyiunknak ugyanazok az ük-ük-ük-ük-ük (és így tovább) szüleink, ezért igazából egy nagy család tagjai vagyunk!

Sok ember azt gondolja, hogy az evolúció nem más, mint az a folyamat, amit Isten felhasznált, hogy megalkossa az élőlényeket, köztük az embert is.

Vissza a témaválasztáshoz