Kicsoda Isten és hogyan néz ki?

A Biblia sok mindent elmond nekünk arról, mit tett Isten, milyen Ő, és mennyire szeret bennünket, de valójában fogalmunk sincs róla, hogyan néz ki! A Bibliában sok olyan történetet olvasunk, amely arról szól, hogy Istent fel lehetett ismerni azokban a hatalmas csodákban, amiket tett, gyakran szólt az emberekhez, és többször jelent meg álmaikban, látomásaikban. De szemtől szembe soha senki nem látta! A Biblia elmond nekünk egy történetet arról az emberről, aki a legközelebb volt ahhoz, hogy megláthassa Istent. Ha érdekel a történet, olvasd el a Bibliából Mózes második könyvének a 33. fejezetét!

Kétezer éve Isten úgy döntött, hogy eljön a földre közénk: embernek öltözött, és Jézusnak hívták. Ez nem azt jelenti, hogy Isten mindig úgy nézett ki, mint egy ember, inkább azt, hogy egy időre emberré lett azért, hogy mélyebb kapcsolatot tudjon velünk kiépíteni, és segítsen nekünk jobban megérteni Őt. Végül is a barátaid mind emberek, ugye?

Az, hogy Isten hogyan néz ki, még most is titok. Sokan nagyszakállú öregembernek ábrázolják, amivel azt próbálják éreztetni, hogy Istent el lehet képzelni egy bölcs atyaként is, pedig valószínű, hogy egyáltalán nem így néz ki. Lehet, hogy ahogyan Ő kinéz, az annyira csodálatos, hogy azt elképzelni sem tudjuk! De azért érdekes lenne megpróbálni, nem? Mit gondolsz, hogyan néz ki Isten?

Vissza a témaválasztáshoz

Vissza a témaválasztáshoz