Mi a természettudomány?

A természettudomány egy nagyon izgalmas módja annak, hogy a körülöttünk lévő világot jobban megismerjük. Sokféleképpen lehet művelni: kísérleteket, alapos megfigyeléseket és okos számításokat végezhetünk. A természettudomány lényege, hogy kérdéseket teszünk fel a világ működéséről. Sok fontos kérdés van az életben, de csak némelyik tartozik a természettudomány területéhez. A természettudomány attól különleges, hogy olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyeket úgy tudunk megválaszolni, ha megvizsgáljuk a környezetünket.

Az emberek évszázadok óta foglalkoznak természettudománnyal. Az iskolában a világunknak olyan nagyszerű dolgairól tanulunk, amelyeket a tudósok már felfedeztek. De hihetetlenül izgalmas tudni, hogy rengeteg olyan rejtély van, ami még felfedezésre vár!

A világegyetem olyan hatalmas és csodálatos, hogy mindig lesznek új dolgok, amiket megfigyelhetünk és kérdések, amiket feltehetünk. Gyakran előfordul, hogy amikor megtaláltuk a választ egy kérdésre, még több új kérdés jut eszünkbe. Minél több mindent megismerünk a természettudomány segítségével, annál inkább rájövünk, hogy mennyi felfedeznivaló van még.

Vissza a témaválasztáshoz

Vissza a témaválasztáshoz