Miért nincsenek dinoszauruszok a Bibliában?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához tudnunk kell, mi a Biblia – ki írta, mikor és miért. A Bibliát jóval azelőtt írták, hogy az emberek elkezdték a természettudományok segítségével megismerni a világot. Ez azt jelenti, hogy nem várhatjuk el a Bibliától, hogy tele legyen természettudományos ismeretekkel, vagy felsorolja a Földön valaha élt összes állatot! Egyébként még ma sem ismerjük az összes állatot…

Amikor a Bibliát írták, lehet, hogy már találtak néhány dinoszauruszfosszíliát (maradványt), de nem tudták mik azok, és még nem nevezték el őket. Nemcsak a dinoszauruszok nem szerepelnek a Bibliában, nincs benne például macska, tatu, kenguru, kardfogú tigris és pingvin sem.

Ez nem azt jelenti, hogy a Biblia elavult, rossz, vagy ezek az állatok nem fontosak, hiszen a Bibliát nem azért írták, hogy felsorolja a földön valaha élt összes állatot. Nem a természettudományról szól, hanem arról, hogy Isten mennyire szeret minden embert, és milyen csodálatos dolgokat tett.

A Biblia szerint mindent Isten teremtett, és minden teremtményét szereti, így a dinoszauruszokat is. Arra biztat minket, hogy fedezzünk fel az összes csodálatos dolgot, amit Isten alkotott. Ezért foglalkozunk a természettudománnyal.

Vissza a témaválasztáshoz